Een boodschap
krachtig verwoord

Een greep uit mijn werk.

De afgelopen 25 jaar schreef ik heel wat bij elkaar. Maak daar maar eens een keuze uit. Ik zet wat voorbeelden op een rij. Wil je meer of iets anders zien? Bel, mail of app.

Filter op branche
Alle branches
  • Alle branches
  • B2B
  • B2C
  • Cultuur
  • ICT & innovatie
  • Zorg & welzijn
Buurtklik van Cazas Wonen

Cazas Wonen

Copywriting

Buurtklik is een nieuwe woonvorm waarmee Cazas Wonen het tekort aan woningen in haar regio snel kan verlichten. Copy voor de brochure, web, persbericht en socials, in samenwerking met Endore Creative Agency.

insideout training schermafbeelding

InsideOut Training

Webtekst

Het beste uit jezelf halen, onder 1-op-1 begeleiding in de meest uitdagende playground van de regio. Dat is wat anders dan een sportschool. Ik schreef de webtekst voor InsideOut Training. In opdracht van Novel Monday.

ZonMw

'Ik hoop dat ik mijn kind overleef.'

'Ontroerend’, ‘Prachtig artikel’, ‘Zo confronterend, dat het je bijna mee laat voelen wat ouders dag in en dag uit meemaken'. 'Mooi en integer beschreven’. Enkele reacties op mijn artikel over een moeilijk bespreekbaar onderwerp.

ZonMw

Interview

ZonMw vraagt aandacht voor inclusie. Daarover interviewde ik de nagenoeg blinde burgemeester Tjarda Struik. ZonMw is de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Zij financiert onderzoek en verspreidt de kennis.

Schermafbeelding campagne Gorcums Museum

Gorcums Museum

Campagne tentoonstelling

Campagne voor een nieuwe tentoonstelling: 6 weken lang, 2 spreads en 4 x 1/1 pagina in de regionale krant. In opdracht van Novel Monday.

Participatiekompas

Webtekst en -redactie

Participatiekompas is de wegwijzer naar patiëntenparticipatie. Ik schrijf inspirerende voorbeelden (interviews), samenvattingen van onderzoek, tips en achtergronden. Voor onderzoekers, zorgverleners, beleidsmakers en patiëntenorganisaties.

INVOLV

Van webtekst tot ghostwriting

Voor INVOLV schrijf ik stapels tekst: webteksten, nieuwsberichten, blogs (ghostwriting), rapporten... INVOLV bevordert en begeleidt patiëntenparticipatie met advies, kennis en cursussen bij patiëntenorganisaties, onderzoekers en zorgprofessionals.

ZonMw

Interview

Interview met een ervaringsdeskundige, onderzoeker en zorgprofessional over het online spel 'Jij & ik'. De serious game leert mensen met een licht verstandelijke beperking of met autisme beter te communiceren. Werkt het spel?

ManualMaster

Schrijftraining online

Voor de ManualMaster Academy verzorg ik de Masterclass Klinkend Klare Kwaliteitshandboeken schrijven. De laatste versie inclusief het gebruik van ChatGPT.

De Vestingdriehoek

Storytelling

De Vestingdriehoek (Gorinchem-Vuren-Woudrichem) is een vat vol verhalen. Ik deed research bij historici en schreef zes van die verhalen kort en krachtig, ter promotie van de Vestingdriehoek. In opdracht van Novel Monday.

Gemeente Gorinchem

Campagne amateurkunst

Gemeente Gorinchem zet de amateurkunsten in de spotlights met de jaarlijkse campagne: iktoon (mijn kunst). Ik schrijf de teksten voor de weekbladcampagne, folders en soms socials. In opdracht van Novel Monday.

De Letselschaderaad

Interview in driegesprek

De Letselschaderaad publiceerde een nieuwe Gedragscode Medische Incidenten. Ik interviewde 3 samenstellers van de code, voor een artikel in het bulletin van Platform Personenschade (Verbond van Verzekeraars).

Games for Health

Foldertekst Post-IC

Post-IC is het digitale dagboek voor IC-patiënten en naasten. Geschreven herinneringen helpen voormalig IC-patiënten bij verwerking en herstel. Ik schreef de folder ter promotie bij ziekenhuizen.

Jager Media

Interviews sponsored magazines

Jager Media is uitgever van de magazines Stationslocaties, Foodlocaties, Logistiek Vastgoed Nederland en Havenlocaties Nederland. Sinds 2021 ben ik 1 van de vaste journalisten.

ICIS

Moeilijke materie makkelijk uitgelegd.

ICIS was een onderzoeksprogramma over kunstmatige intelligentie met agent technologie. Fundamenteel onderzoek met maatschappelijke waarde. Ik schreef 32 samenvattingen in gewone-mensen-taal. Wat ouder werk, maar zo'n interessant project.

BVN

Interviews voor Blad B

Borstkankervereniging Nederland (BVN) geeft het online magazine Blad B uit. Sinds 2021 ben ik 1 van de vaste journalisten. In interviews met onderzoekers en hoogleraren beschrijf ik wetenschappelijke ontwikkelingen in de borstkankerzorg in begrijpelijke taal.